Första dagen på universitetet

Imorse vaknade jag tidigt av att klockan ringde - det dags för min första dag på Göteborgs Universitet! Jag ville hinna äta en ordentlig frukost samt lägga ner tid på mina kläder och mitt smink. Mode är något jag verkligen tycker om och jag tycker att kläder är ett bra sätt att visa vem man är, därför ville jag inte känna mig stressad idag. Dessutom räknar jag alltid in extra tid för att ta kort på både min mat och mina outfits, så klockan ringde redan 06.00. 

Jag har inte riktigt vant mig vid ljuset i lägenheten, men här är frukosten jag åt imorse. Under all frukt gömmer sig havregrynsgröt, haha. Gröt är verkligen en underskattad frukost! Det är billigt, enkelt, snabbt och går att variera i all oändlighet. Imorse kokade jag gröten på havregryn och müsli, och toppade den sedan med cashewdryck och massvis med frukt! Banan, äpple och blåbär, mums. Och sen toppade jag det hela med hasselnötssmör och kanel. En riktig höstfrukost såhär den första september. Självklart drack jag även kaffe till det, annars kommer jag inte igång!

 

Här ser ni kläderna jag haft på mig under dagen. Jag ville ha en outfit i ganska diskreta färger, men ändå tydligt visa min stil. Koftan är ny och jag köpte den på Nelly. Så himla härlig!

Efter att ha knäppt några foton på min outfit cyklade jag iväg in mot stan för att gå på introduktionen som var i den gamla universitetsbyggnaden i Vasastan. Jag har fått så många nya intryck idag, och är helt utmattad nu. Men det kändes verkligen bra. Jag satt med två tjejer, Fredrika och Amanda,  som ska läsa samma kurs som jag. Jag hann inte prata jättelänge med dem, men de verkar supersnälla! Och det var underbart att prata med några som älskar foto lika mycket som jag, jag är van vid att framstå så himla nördig när jag pratar om ISO, bländare osv haha.

Men nu ska jag sova, jag är som sagt verkligen trött.

/ Therese Julia

1 sep 2016