Kostips - Kos Stad

Trots att jag snart genomfört en hel Kosguide här i bloggen, så insåg jag nyligen att jag glömt att berätta om vart vi bodde när vi var på Kos haha. Tror bara att jag har nämnt något kort om att jordbävningen var precis i närheten av där vi skulle bo. Förresten håll utkik här på bloggen efter ett inlägg som handlar om hur det var att vara på Kos efter jordbävningen :)

Iallafall så bodde vi i Kos Stad, det som brukar kallas för "Kos huvudstad", alltså den största staden på Kos. För några år sen var Kos stad förknippat med fest och ungdomsfylla, men det här är en bild som kommit att försvinna på senare år. Ställen som Magaluf och Aiya Napa har tagit över de titlarna.

Vi är supernöjda med att vi valde att bo på den här delen av Kos. Kos Stad var supermysig med hamnen och sådär typiska gränder som man brukar förknippa med grekland.

Vi bodde strax utanför centrala Kos och med ett promenadavstånd på ca 5-10 minuter från bargatan och shoppingen. Ett beslut vi är mycket nöjda med för det var väldigt lugnt i vårt område. Dock märkte vi inte av speciellt mycket på bargatan heller, men kanske berodde det på att vi valde att åka dit efter att skolorna hade börjat.

 

/egrh.jpg

/efff.jpg

/kosstad.jpg

/hamnks.jpg

17 jan 2018